World dog show 2011 – Paris

 

world-dog-show-2011

Tour d’Europe 2011!

 

Planeringen av den här resan startade redan ett år tidigare. Från Stockholm reste Sigrid, Peter och Q Giovanna i en bil. Liza, Julia, Wiking & Sussie med fem hundar i en annan bil. Vi skulle även leverera en valp till Den Helder i Nederländerna. Camilla & Ragnar kom från Gotland med sina hundar. i Malmö sammanstrålade vi allesammans för vidare resa genom Europa.

Första stoppet var Vught i Nederländerna och deras Årliga Club Show, dömd av Gilberto Grandi. Där blev Gleska Goody Two Shoes bästa tik med dubbla cert. Dagen efter höll Camilla & Ragnar en introduktionskurs i tryffelsök för klubbens medlemmar. Sussie och jag åkte till Maastricht för att deltaga i en CACIB-show. Giovanna blev bästa tik med cert och det sista Cacib hon behövde för att avsluta sin Internationella Champion-titel. Bandito blev BH2 med res-Cert, Giove erhöll res-Cacib.

Nästa stopp var Champagne och besök på några vingårdar. Till slut nådde vi Paris. Första utställningen var en nationell Cert-utställning med fransk domare. Dagen efter var det WDS-2011.

Vi hade en jätterolig resa med gamla och nya vänner, och vi var på resande fot i nästan två veckor. Alla hundarna uppförde sig exemplariskt både på hotell och i bilen. Detta blev ett minne för livet!

Alla utställningar av typen Världs-Europa-Utställning har sina egna regler. Oftast är det mycket förvirrande. På denna utställning var det CACIB-vinnaren som utsågs till BIR. Ingen BIM utsågs. Man utsåg även BIR-veteran och BIR-junior, dessa tävlade sedan vidare i stora ringen. Uppfödar och Avelsgrupper visades inte upp för ras-domaren utan gick direkt till finalringen, varför det kunde finnas flera grupper i samma ras. All information var i stort sett endast på franska! Därför var det väldigt lätt att missa viktig information.