European winner show 2011

Den HelderEuropavinnarehelg i Leeuwarden 2011!

Sussie och jag bestämde oss för att resa till Leeuwarden och Europavinnare utställningen i september 2011. Det fanns två möjligheter att vinna cert, och vi kunde hälsa på Quintinos Tranquillo i Den Helder på samma gång.

Resan ned gick smidigt och bra, vi hade bokat in oss på ett hotell i Sneek ett par mil från Leeuwarden. I utställningshallarna var det gott om plats och väldigt lugnt. Man pratade om att arrangörerna var besvikna på så låga anmälningssiffror.

På torsdagen var det en nationell Cert-utställning, lagotto dömdes av Rui Oliveira, 13 lagotto var anmälda. Det gick bra för oss! Bandito blev BIR med Cert och Giovanna blev BIM med Cert. I Nederländerna får man som utställare inte lämna utställningen alls förrän på eftermiddagen kl 14 eller15. Man är dessutom tvungen att deltaga i finalerna, varför det alltid deltar många raser. Dagens Grupp 8 final hade 19 olika raser representerade. Paul Stanton dömde gruppen, och han plockade ut Dito bland de sex hundar som fick visa upp sig lite extra i finalringen. Det gjorde Dito och Sussie så bra att det blev en BIG-2 placering!

110901_BIR Dito_sussi 110901_BIG2     Fonz1